Schoten gelost

Schoolschutter Roermond vervolgd om dubbele poging tot moord

23 april 2019 09:16 Aangepast: 23 april 2019 09:29
Beeld © RTL Nieuws

De 16-jarige jongen die vorig jaar meerdere keren binnen en buiten zijn school in Roermond met een geweer schoot, heeft volgens justitie geprobeerd om twee mensen te doden. Dat bevestigt het OM na berichtgeving van De Limburger.

Het OM vervolgt de leerling voor dubbele poging tot moord. De aanklacht zou mogelijk afgezwakt kunnen worden naar poging tot doodslag, als er geen sprake zou zijn van voorbedachten rade.

De jongen wordt daarnaast aangeklaagd voor het bedreigen van meerdere personen en verboden wapenbezit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongen (16) schietpartij op school Roermond was 'gek op wapens'

Geweer, gasalarmpistool en messen

De jongen nam op een vrijdagochtend in september een geweer, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl mee naar zijn school. Hij schoot vervolgens meerdere keren in en buiten het gebouw.

Vier docenten van het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) op de Donderberg, kregen een geweer op hun buik gezet. Een leraar ging tijdens de schietpartij voor de schutter staan. 

Motief onbekend

Uiteindelijk ging de jongen naar buiten waar hij door de politie werd gearresteerd. Niemand raakte gewond. Wat zijn motief was en hoe hij aan de wapens kwam, is niet bekend. De politie vermoedde in september dat de schietpartij mogelijk zou zijn ontstaan door een conflict tussen de jongen en een andere leerling.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Scholiere zag schutter Roermond: 'Hij mikte op een jongen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore