Geen vakantie

Caravan en auto in vlammen op: 'Ik stapte uit en zag meteen rook'

19 april 2019 14:11
De brandweer blust de caravan en de auto. Beeld © ANP

De familie Hiemstra wilde dit lekkere Paasweekend genieten van de zon bij het Tjeukemeer, maar dat gaat helaas niet door. De caravan en de auto vlogen op de N31 bij Marssum in brand. Er bleef niets van over.

"We hoorden een vreemd geluid, maar we zagen niets verdachts. Toen hebben we toch de auto maar even aan de kant gezet om te controleren", zegt de bestuurder van de auto. "Ik stapte uit en zag al rook uit de kofferbak komen met kleine vlammetjes."

De eigenaar van de auto en de caravan. De eigenaar van de auto en de caravan.

Caravan niet meer los te koppelen

Hij probeerde de brand nog snel te doven, maar het vuur greep snel om zich heen. De stoelkussens achterin vlogen eerst in brand, vervolgens de hele auto en de caravan. "We hebben met hulp van twee jongens nog geprobeerd om de caravan los te koppelen, maar dat ging al niet meer. Het was te warm."

"Dan moet je verstandig zijn", zegt meneer Hiemstra. "Er stonden twee gasflessen voorin. We zijn op gepaste afstand gaan staan en hebben 112 gebeld. En dan duurt het nog verschrikkelijk lang voordat ze hier zijn." 

Van de caravan bleef niets over. Van de caravan bleef niets over.

Naar huis

De familie Hiemstra is dit weekend dus niet te zien bij het Tjeukemeer, maar gewoon in hun eigen huis. "Onze dochter haalt ons op. Helaas."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Video: ravage op Italiaanse camping door brand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore