Dronken verhalen vertellen

Comedy Central: 'Wij moedigen drankgebruik in Drunk History niet aan'

12 april 2019 18:26 Aangepast: 12 april 2019 18:27
Screenshot Drunk History. Onder anderen Nance vertelt dronken een verhaal. Beeld © Comedy Central

Het is een opmerkelijk concept voor een tv-programma: een BN'er die dronken een verhaal uit de Nederlandse geschiedenis navertelt, wat vervolgens wordt nagespeeld door acteurs. Toch is dat precies van Comedy Central met Drunken History gaat doen. Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) vindt het verwerpelijk, alcoholproducenten dreigen te stoppen met advertenties, maar volgens de zender is er niets verkeerds aan.

Volgens Comedy Central wordt alcoholgebruik niet aangemoedigd door het programma, dat de slogan 'dronken artiesten, acteurs en presentatoren vertellen bezopen verhalen uit de vaderlandse geschiedenis' draagt.

Favoriet drankje

De zender zegt in een schriftelijke verklaring BN'ers 'uit te nodigen een verhaal uit de vaderlandse geschiedenis te vertellen onder het genot van hun favoriete drankje'. Volgens Comedy Central houdt een medisch professional voortdurend het alcoholgebruik in de gaten 'om te voorkomen dat er onaanvaardbare risico's worden genomen'. Ook zal een een duidelijk zichtbaar advies aan het begin van elke uitzending worden gegeven.

Bekijk hieronder de trailer van het programma:

Volgens STIVA, waarbij Nederlandse alcoholproducenten en -importeurs samenwerken om drankmisbruik tegen te gaan, overwegen meerdere merken te minderen of te stoppen met adverteren op de zender. De stichting wil dat Comedy Central het programma niet uitzendt, maar daar gaat de zender in zijn verklaring niet op in. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`