Domme actie

Toerist aait leeuwin door hek en dat loopt niet goed af

12 april 2019 17:27 Aangepast: 12 april 2019 17:27
Pieter Nortjé met een leeuwenwelpje in zijn handen. Beeld © Facebook

Een niet bepaald snuggere actie van een 55-jarige toerist in Zuid-Afrika. Pieter Nortjé, die met zijn vrouw hun 10-jarige jubileum vierde, besloot in een leeuwenpark door een hek een leeuw te aaien. "Als je me bijt, bijt ik je terug", zegt hij in het filmpje van de schokkende gebeurtenis.

Wanneer er een leeuwin bij komt en Pieter die ook besluit te aaien, gaat het helemaal mis. De leeuwin hapt in Pieters arm en hij wordt tegen het hek aangetrokken. Zijn vrouw, die het filmpje maakt, schreeuwt: "Hij wordt gebeten, hij wordt gebeten."

Hieronder is het ongeval te zien:

In shock

Uiteindelijk laat de leeuwin de toerist weer los. Daily Mail schrijft dat de man in het Pelonomi-ziekenhuis moest worden opgenomen. Dat de situatie ernstig is en dat hij in een septische shock is beland. In zo'n geval is de bloedcirculatie onvoldoende om de organen van voldoende zuurstof te voorzien. Dat kan ernstige gevolgen hebben. 

Een woordvoerder van de Tikwe River Lodge zegt tegen Daily Mail niet aansprakelijk te zijn voor het incident. "Er staan overal waarschuwingsborden en het is nog nooit eerder gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Olifant doodt stroper in Krugerpark, leeuwen eten hem op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore