Ga naar de inhoud
'Ook maar een mens'

Hartverwarmende reacties na black-out RTL-weerman Maurice

Maurice Middendorp. Beeld © RTL Nieuws

Op social media stromen de reacties binnen na een black-out van weerman Maurice Middendorp. Tijdens het presenteren van het weer viel hij even stil. "Hartverwarmend dat mensen zo met me begaan zijn", zegt hij na de uitzending.

Het presenteren van het weer ging even helemaal mis voor Middendorp. Midden in een zin was hij ineens de draad kwijt. Even kwam hij niet meer uit zijn woorden: hij had een black-out. 

"Ja, dan wil je door de grond zakken. Dan duren die minuten wel heel erg lang", zegt hij na afloop. "Dit is wel mijn ergste nachtmerrie. Dit wil je niet."

Bekijk hier waar het misging (na 50 seconden):

'Ik zal even heel rustig ademhalen'

03:22
Weerman Maurice Middendorp krijgt black-out tijdens uitzending

Geen autocue

De weerman presenteert altijd zonder autocue en leert voor iedere uitzending alles uit zijn hoofd. "Ik neem voor de uitzending de hele presentatie door en heb dan de rode draad in mijn hoofd. Dat gaat eigenlijk altijd goed." 

Maar vanavond ging het even mis. "Ik begon te malen, ik kwam er niet meer uit", zegt hij. "Maar je moet door, dus toen heb ik geprobeerd mijn rust te pakken en terug te gaan naar de weerkaarten."

Black-out
Lees ook
Black-out a la Rutte kan iedereen overkomen: 'Dit komt door acute stress'

'Reacties had ik niet verwacht'

Na de black-out stroomden de reacties op social media binnen. De lieve opmerkingen doen de weerman goed. "Die reacties had ik niet verwacht. Hartverwarmend dat mensen zo met me begaan zijn."

Veel mensen maken zich zorgen om de weerman. Maar 'het gaat goed', laat hij weten. Morgen is hij er weer tijdens het ontbijtnieuws. "Ik geniet van het weer en vind mijn werk hartstikke leuk. Dit kan iedereen gebeuren, het blijft natuurlijk mensenwerk. Ik ga gewoon weer door hoor!"