Virus

Tientallen mbo-studenten ziek na schooltripje naar Milaan

11 april 2019 15:17 Aangepast: 11 april 2019 15:36
Onderdelen uit de Design Week in Milaan. Beeld © AFP

Door een virusinfectie zijn 25 tot 30 studenten van het Amsterdamse Hout-en Meubileringscollege ziek geworden tijdens een trip naar de Design Week in Milaan.

Ook vier begeleiders voelden zich niet lekker, vertelt teamleider Stephan Welie van de vakschool. Uit voorzorg werden gisteravond zestien zieke Nederlanders in het ziekenhuis opgenomen, van wie de meesten al na enkele uren terug naar hun hotel konden.

Drie zieken waren 'wat verzwakt' en moesten daarom iets langer blijven, maar ook zij waren vandaag weer uit het ziekenhuis ontslagen. "Het overgrote deel loopt weer samen met de begeleiders door Milaan rond'', zegt Welie. Enkele meubelmakers in spe bleven in het hotel om uit te zieken. De groep vertrekt vrijdag weer richting Amsterdam.

Geen voedselvergiftiging

Lokale Italiaanse media meldden dat de Nederlandse gasten door de lunch in Nederland een voedselvergiftiging hadden opgelopen, maar dat klopt niet, zegt de teamleider van de school. "Het ging volgens het ziekenhuis zeker niet om een voedselvergiftiging'', zegt hij. Welk virus ze dan hadden, weet de teamleider niet. De studenten zijn tussen de 18 en 24 jaar.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat geen hulpverzoeken zijn gedaan. "We staan paraat voor het geval er toch hulp nodig zou zijn'', aldus een woordvoerster.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`