Dode lichamen in beeld

Kinderen in tranen: bioscoop toont trailer horrorfilm voorafgaand aan Peppa Pig

08 april 2019 21:15 Aangepast: 08 april 2019 22:18
Een meisje speelt een computerspelletje met Peppa in een themapark in Shanghai. Beeld © AFP

Kinderen die in de Engelse stad Ipswich met hun ouders naar een vertoning van de tekenfilm Peppa Pig gingen, kregen de schrik van hun leven. Voor de film begon, zagen ze trailers van een horror- en superheldenfilm. "Kinderen barstten in huilen uit."

De keten Empire Cinemas heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en zegt de zaak te onderzoeken. Op de tekenfilm 'Peppa Pig: Festival of Fun' waren veel jonge kinderen afgekomen, maar vooraf werd de trailer van de horrorfilm Ma getoond, vol dode lichamen, seksueel geweld en een man die wordt aangereden (video: zie onderaan). Ook kwam een trailer van superheldenfilm Brightburn voorbij, waarin een kind met eng masker is te zien, evenals bloed en geweld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Ouders boos op bios: zelf beslissen of kind naar 16+ film mag

Huilende kinderen

Charlie Jones, die journalist is, nam haar 2-jarige dochter Annie en de 10 maanden oude Fred mee. "Ik probeerde haar ogen te bedekken en zei dat het domme films waren voor mama's en papa's", vertelt ze aan de BBC. "Maar er waren veel kinderen aan het huilen. Annie was in de war en barstte ook in tranen uit."

Toen Peppa Pig uiteindelijk vertoond werd, was Annie heel ingetogen. "Normaal is ze altijd aan het dansen en zingen als ze Peppa ziet, maar dat was nu niet aan de hand", zegt Jones. "Ik ben na afloop boos naar de manager gegaan, maar ik had niet het idee dat hij de impact begreep."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Avondje naar de film: ouders laten baby en peuter alleen thuis

Oprechte excuses

Een woordvoerder van Empire Cinemas laat aan de BBC weten dat de trailers meteen werden gestopt toen het personeel het doorkreeg. "We bieden onze oprechte excuses aan voor de ellende waartoe dit heeft geleid. We gaan onze procedures nalopen om te zien hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Niet voor kinderen: de trailer van Ma

Kinderen schrokken zich een hoedje toen ze klaar zaten voor een film van Peppa Pig, en de trailer van een horrorfilm voorgeschoteld kregen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore