Spectaculaire vondst

Zaterdag een kalasjnikov, zondag een pistool: magneetvissers doen spectaculaire vondsten

25 maart 2019 14:08 Aangepast: 25 maart 2019 14:48
Het pistool dat magneetvisser Brian opviste. Beeld © Ironmen MD

Een dag nadat magneetvissers een kalasjnikov uit de Amsterdamse wateren hadden gevist, was het weer raak. Zondag stuitten ze op een pistool en een kogel. "Het begint een beetje een gewoonte te worden."

De kalasjnikov vonden Brian en zijn mede-magneetvisser nadat ze research hadden gedaan, vertelt hij aan RTL Nieuws. "In Opsporing Verzocht ging het over een liquidatiezaak in Amsterdam, waarvan de dader nog niet was gepakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Magneetvisser haalt kalasjnikov uit water: 'Vondst uit duizenden'

Euforie

"We besloten met onze magneet de route af te speuren en stuitten op het vuurwapen, dat mogelijk met de zaak te maken heeft", vervolgt hij. "Dat gaf wel een gevoel van euforie en gezonde spanning. De politie rukte meteen flink uit."

Brian, die doordeweeks in de bouw werkt, had na deze spectaculaire vondst de smaak te pakken en trok er de volgende dag weer op uit. "We lieten onze magneet in Amsterdam-Oost in het water zakken en stonden lekker in het zonnetje, met wat mensen erbij."

Hieronder is te zien hoe Brian het wapen opvist:

Zakje water

Brian had de dag ervoor van de politie geleerd dat DNA het beste geconserveerd blijft in water. "Ik deed het pistool dus weer in het zakje, liet het in het water zakken en wachtte vervolgens op de politie. Toen de politie er was, heb ik het weer opgevist."

De forensische opsporingsdienst heeft het wapen vervolgens in een zak met water meegenomen om het te onderzoeken. Helaas krijgt Brian niets over de uitkomst te horen. "Zeker in het geval van de kalasjnikov is dat jammer. Als hierdoor een misdrijf wordt opgelost, willen we dat natuurlijk graag weten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Magneetvisser Brian vist pistool en kluis vol sieraden op in Amsterdam-Zuidoost

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Gevaarlijke trend: magneetvissen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore