'Volkert waar ben je?'

Docent Universiteit Utrecht op non-actief na bedreigen Baudet

22 maart 2019 17:21 Aangepast: 22 maart 2019 17:27
Thierry Baudet was de grote winnaar tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Beeld © Hollandse Hoogte

De Universiteit Utrecht heeft een docent op non-actief gezet die onder een Facebookpost over Forum van Democratie 'Volkert waar ben je?', had geschreven. Dat heeft de universiteit laten weten.

"Wij vinden dit een verwerpelijke reactie, waarvan de Universiteit Utrecht nadrukkelijk afstand neemt. De medewerker is gemeld dat hij op zeer korte termijn een uitnodiging kan verwachten voor een gesprek met het Faculteitsbestuur over zijn uitlating", schrijft de universiteit. De universiteit heeft van buiten en ook van binnen de universiteit verschillende klachten over de uitlating van de medewerker ontvangen.

 

Grapperhaus

Eerder veroordeelde justitieminister Ferd Grapperhaus de oproep al. Hij benadrukte dat politici in vrijheid en veiligheid moeten 'kunnen zeggen wat zij willen zeggen'. 

De opmerking van de docent is een verwijzing naar Volkert van der G. die de politicus Pim Fortuyn doodschoot. De nabestaanden van Fortuyn zijn zwaar aangedaan. De familie gaat in elk geval een klacht indienen bij het universiteitsbestuur en overweegt ook juridische stappen.

De docent heeft op zijn Facebookpagina excuses gemaakt voor zijn opmerking.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Wat bedoelde Thierry Baudet met die uil van Minerva?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore