'Egg boy'

Australische senator heeft geen spijt van klappen die hij 17-jarige jongen gaf

18 maart 2019 07:40 Aangepast: 18 maart 2019 08:02
Beeld © Twitter.com/Henry Belot

De Australische senator Fraser Anning zegt geen spijt te hebben van de klappen die hij de 17-jarige William Connolly gaf. De jongen sloeg tijdens een rechtse bijeenkomst een ei stuk op het hoofd van de islamkritische senator. Anning zei dat de jongen 'allang klappen van zijn moeder had moeten krijgen'.

De jongen, die op sociale media 'egg boy' wordt genoemd, kwam tot zijn daad nadat Anning had gezegd dat de islam 'het religieuze equivalent van fascisme' is. Afgelopen vrijdag kwam de omstreden politicus onder vuur te liggen door op Twitter te suggereren dat het doodschieten van 49 islamitische gelovigen een gevolg was van het Nieuw-Zeelandse immigratiebeleid.

Concertkaartjes

"Als iemand je van achteren aanvalt, reageer je en verdedig je jezelf", zei Anning als reactie op zijn daad. "Zijn moeder had hem allang klappen moeten geven, want hij misdraagt zich verschrikkelijk."

De Australische minister-president Scott Morrison veroordeelt de reactie van de senator. "Senator Anning moet keihard worden aangepakt met alles wat volgens de wet mogelijk is", zei hij. 'Egg boy' krijgt verder veel bijval voor zijn daden. Op Twitter bieden bands hem gratis tickets voor concerten aan.

Crowdfunding

Ook is er een crowdfundingpagina voor de jongen gestart. Daarop is inmiddels bijna het beoogde bedrag, 50.000 dollar, behaald. Het bedrag zegt de jongen aan de nabestaanden van de slachtoffers te willen geven.

De politie is een onderzoek gestart naar het ei-incident en kijkt daarbij zowel naar de aanval van de jongen als de klappen die Anning uitdeelt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore