Tienduizenden euro's

Verdachte vrouwenoplichter waarschijnlijk vader Sloterplasbaby

05 maart 2019 13:36 Aangepast: 05 maart 2019 14:13
Archieffoto

Een 30-jarige man is aangehouden op verdenking van oplichting van meerdere vrouwen van Marokkaanse afkomst. Volgens de politie deed hij zich voor als ideale huwelijkskandidaat en maakte hij de vrouwen op deze manier tienduizenden euro's lichter.

Vermoedelijk dupeerde hij hiermee vrouwen in het hele land. De verdachte, die zelf ook een Marokkaanse achtergrond heeft, gebruikte verschillende namen en aliassen zoals Nourdin, Nordin en Fouad, meldt de politie.

Vertrouwensband

Hij bouwde een vertrouwensband op met de vrouwen en zei dat hij met ze wilde trouwen. Hij deed zich voor als een serieuze huwelijkskandidaat, maakte in sommige gevallen kennis met de schoonfamilie en werkte mee aan plannen voor een verloving. De man vertelde volgens de politie dat hij een geslaagd zakenman was.

Omdat de slachtoffers hem volkomen vertrouwden, kon hij zonder problemen een geldbedrag lenen voor het aanstaande verlovingsfeest of omdat hij iets moest regelen voor zijn bedrijf. Vervolgens verdween hij met de noorderzon.

Aangifte

Inmiddels hebben meer vrouwen aangifte gedaan. De politie denkt dat er nog veel meer gedupeerden zijn, die zich mogelijk uit schaamte of angst niet durven te melden. Deze vrouwen worden opgeroepen dit alsnog te doen. Ook wordt gekeken of de financiële schade kan worden verhaald op de verdachte.

De politie kreeg de man in 2016 in beeld tijdens een ander onderzoek. In die zaak werd hij als getuige gehoord. Bij de recherche rees toen het vermoeden dat hij zich schuldig maakte aan oplichting. Volgens Het Parool gaat het vrijwel zeker om de vader van de zogenoemde Sloterplasbaby, die in 2016 dood werd gevonden in een sporttas door een wandelaar bij de Amsterdamse Sloterplas. Een woordvoerder van de politie Amsterdam bevestigt dit.

DNA

Lange tijd was onduidelijk wie de ouders waren van de baby. De vader werd vorig jaar gevonden door DNA-verwantschapsonderzoek en die zette de recherche op het spoor van de moeder, die niet veel later werd achterhaald.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore