Boete

Slippers verboden voor wandelaars in Cinque Terre

03 maart 2019 14:30 Aangepast: 03 maart 2019 14:40
Riomaggiore, Cinque Terre. Beeld © GETTY

Op wandelpaden van de Italiaanse toeristische regio Cinque Terre wordt het dragen van slippers verboden. Volgens Italiaanse media heeft het nationale park in de Ligurische regio aangekondigd dat iedereen die geen goed schoeisel draagt een boete kan verwachten van tussen de van 50 tot 2500 euro.

De reden hiervoor zijn de vele verwondingen die toeristen oplopen door ongeschikt schoeisel op de soms moeilijk begaanbare wandelpaden tussen de schilderachtige dorpjes.

De gewonden moeten vaak met een helikopter uit het park worden gehaald, aldus parkdirecteur Patrizio Scarpellini. "Het probleem is dat veel toeristen de wandelingen onderschatten en denken dat ze nog op het strand zijn.''

De toeristenstroom in de pittoreske dorpjes aan de steile kust, die met elkaar verbonden zijn door een wandelpad, is de laatste jaren toegenomen. Vooral cruisetoeristen die aanmeren in de nabijgelegen haven van La Spezia overspoelen de dorpjes in de zomer.

Eerst informeren, dan gaat verbod in

De maatregelen tegen dragers van teenslippers kunnen nog niet onmiddellijk in werking gaan dit seizoen. Eerst moeten volgens Scarpellini de bezoekers volledig geïnformeerd worden.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore