Humanitaire hulp

Venezuela wil geen hulp van andere landen en sluit zeegrens met Antillen

19 februari 2019 21:10 Aangepast: 20 februari 2019 00:09
Nicolás Maduro. Beeld © EPA

Venezuela heeft de zeegrens gesloten met de Antillen. Het land heeft geen officiële reden gegeven, maar de oppositie in het land heeft aangekondigd zaterdag humanitaire hulpgoederen via Curaçao het land binnen te zullen brengen. En daar wil de regering niks van weten.

Een regionale marinecommandant meldde dat schepen en vliegtuigen uit Aruba, Curaçao en Bonaire zullen worden tegengehouden.

Alexander in Venezuela moet rondkomen van 15 euro per maand

Alexander kan amper eten, hij is al 30 kilo afgevallen.

Brug geblokkeerd

Het regime van president Nicolás Maduro moet niets hebben van hulp uit westerse landen. De regering heeft bij Cúcuta de brug tussen Colombia en Venezuela met containers geblokkeerd om te voorkomen dat vrachtwagens met hulpgoederen het land binnenkomen. Volgens Maduro is er geen humanitaire crisis in zijn land.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dat Nederland geen formele bevestiging heeft gekregen van de Venezolaanse actie. Het ministerie probeert te achterhalen wat er aan de hand is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Trump waarschuwt leger Venezuela: laat Maduro vallen, of anders...

Brazilië gaat samen met de VS ook hulpgoederen brengen naar de grens met Venezuela. Het land doet dat op verzoek van oppositieleider Juan Guaidó, zo maakte een woordvoerder van de Braziliaanse president bekend.

Guaidó is daarna verantwoordelijk voor de distributie in Venezuela van de hulp, die zaterdag aankomt.

`