Grote reddingsoperatie

Mogelijk 'tien tot twaalf' skiërs bedolven door lawine in Zwitserland

19 februari 2019 18:06 Aangepast: 19 februari 2019 23:59
De plek van de lawine. Beeld © Laure Lugon Zugravu

In het Zwitserse wintersportoord Crans-Montana zijn mogelijk tien tot twaalf skiërs verrast door een lawine. De politie van het kanton Wallis zei dat verscheidene personen zijn meegesleurd door de sneeuwmassa.

Update: het is inmiddels zeker dat er vier mensen gewond zijn geraakt, van wie er één in levensgevaar verkeert. Reddingswerkers zijn nog altijd op zoek naar slachtoffers. 

De lawine kwam naar beneden rond 14.30 uur vanmiddag op de Kandahar-piste. Volgens de krant Blick zei burgemeester Nicolas Féraud dat er mogelijk 'tien tot twaalf' mensen bedolven zijn geraakt.

'Mogelijk 15 slachtoffers'

Hij benadrukte dat betrouwbare informatie nog ontbreekt. Een hulpverlener zei over eventuele slachtoffers dat het er vijftien kunnen zijn.

Er is onmiddellijk een grootschalige reddingsoperatie op gang gekomen. Ook militairen helpen mee. Het lawinegevaar in het gebied was niveau 2 op een schaal van 5. Mogelijk is de sneeuw onverwacht gaan schuiven onder invloed van de stralende zon.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

Skiërs kijken naar de plek van de lawine. Skiërs kijken naar de plek van de lawine.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dramatisch skiweekend in Italië: lawines eisen acht levens

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore