Uitbuiting

Jongen (16) veroordeeld voor aanbieden van 15-jarig meisje als 'hoer'

12 februari 2019 15:23 Aangepast: 12 februari 2019 20:31
Getty Beeld © Beeld ter illustratie.

Een 16-jarige jongen die een 15-jarig meisje op internet aanbood als 'hoer', is veroordeeld tot 4 maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een werkstraf van 150 uur. De jongen bood het meisje met haar instemming aan in diverse chatgroepen.

Volgens de rechtbank was er sprake van uitbuiting. De jongen had een advertentie geplaatst waarin stond: 'Hoer beschikbaar, 15 jaar, stuur me bericht.' Vervolgens had hij het meisje een bedrag beloofd dat veel lager was dan hij zou ontvangen van de klant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Jongen (16) in de val gelokt die 15-jarig meisje aanbood als 'hoer'

Softdrugs en wapens

Nadat de politie op de advertentie was geattendeerd, werd de jongen in de val gelokt. De 16-jarige Drutenaar had een afspraak in een hotel in Lent gemaakt en zou voorzien van pepperspray en stroomstootwapen in de badkamer wachten voor als er iets zou misgaan. Maar in plaats van een klant, trof het duo daar een rechercheur.

Bij doorzoeking van de slaapkamer van de jongen in zijn ouderlijk huis stuitte de politie op een handelsvoorraad softdrugs, vals geld en verboden wapens. De school en de moeder van de jongen hadden geen benul van de zaken waarmee de jongen zich bezighield. Naast de taakstraf moet de jongen behandeling ondergaan en 500 euro schadevergoeding betalen aan het meisje.

Berouw

De jongen zou intens berouw hebben getoond dat hij zichzelf zover had laten meeslepen. Het was voor de hem de eerste en de laatste keer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`