Klimaatspijbelaars

Donderdag tóch een klimaatmars in Nijmegen: 'De bal moet blijven rollen'

12 februari 2019 09:56 Aangepast: 12 februari 2019 11:00
Klimaatspijbelaars in Den Haag. Beeld © ANP

Vanavond spreekt een delegatie klimaatspijbelaars met Mark Rutte over een beter klimaatbeleid. Ze wachten de uitkomst van dit gesprek af, voordat ze besluiten tot een volgende demonstratie. Een groep Nijmeegse studenten vindt dit te lang duren. Donderdag gaan ze weer de straat op: "We willen de druk erop houden."

De demonstratie is onder anderen een initiatief van de 20-jarige Olaf Kemerink. "We hebben een afweging gemaakt, maar afgelopen weekend toch besloten te gaan demonstreren", vertelt de rechtenstudent van de Radboud Universiteit aan RTL Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Rutte gaat in gesprek met klimaatspijbelaars: 'Uitnodiging volgt!'

Concessies

"We denken dat het goed is de druk er flink op te houden", legt hij uit. "De bal moet blijven rollen. Stel Rutte doet allerlei concessies waardoor het klimaatbeleid wordt aangepast en alle doelstellingen worden gehaald, dan kunnen we ons plan alsnog heroverwegen. Maar de kans dat dit gebeurt, lijkt me erg klein."

Hoeveel mensen er op de demonstratie afkomen, kan Olaf lastig inschatten. "Het is een beetje een spontane actie, daarom is het voor veel scholieren te kort dag. We hopen flink wat studenten te mobiliseren, maar iedereen is welkom."

Afgelopen donderdag kwamen ruim tienduizend scholieren naar Den-Haag voor de protestmars. Komende donderdag verzamelen de klimaatstakers om half 11 op het Stationsplein in Nijmegen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Klimaatspijbelaars: 'Je moet bij jezelf beginnen, daarom rij ik geen scooter'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`