Vermissing België

Bruno's zoon werd na 20 jaar gevonden: 'Hij wil mij niet meer zien'

07 februari 2019 14:47 Aangepast: 07 februari 2019 14:51
Simon Lembi Beeld © Politie Brussel

Veertien jaar was Simon Lembi toen hij op 12 november 1999 plotseling verdween. Hij leeft, zo bleek gisteren. De politie vond hem in de buurt van Amsterdam. Maar hij wil niets meer met zijn familie te maken hebben. "Hij heeft zelfs een nieuwe naam."

Een politieman kwam het goede en tegelijkertijd slechte nieuws vertellen aan vader Bruno Lusakiovovo. Huilen van geluk moest Bruno, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. Bruno en zijn familie leefden 20 jaar in spanning. Ze waren net een paar dagen in Brussel toen hij verdween. Bruno dacht vaak dat zijn zoon dood was, maar bleef toch hoop houden.

'Wil weten wat hij doet, of hij kinderen heeft'

"Ik wil graag weten hoe Simon er vandaag uitziet. Ik wil weten wat hij doet, of hij getrouwd is, of hij kinderen heeft", zegt Bruno. Maar hij komt het niet te weten. De agent aan de deur mocht niets vertellen van Simon. Hij ging in 1999 uit eigen wil de deur uit. "Blijkbaar wil mijn zoon mij niet meer zien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Vermiste jongen na twintig jaar levend teruggevonden

Ook de oudste zus van Simon, Pauline, is in shock. Zij vertelt dat Simon de dag van zijn verdwijning een paar straten verderop tv mocht gaan kijken, want thuis hadden ze geen tv. "Hij beloofde mama dat hij om 20.00 uur thuis zou zijn."

Amsterdam

De Belgische politie kon Simon vinden door een tip die eind november 2018 binnenkwam. Hij zou onder een andere naam in de buurt van Amsterdam wonen. De politie controleerde de tip en Simon gaf tijdens een verhoor inderdaad toe dat hij de persoon was die ze zochten.

Maar een hereniging met de familie ziet hij dus niet zitten. Waarom niet? En waarom vluchtte hij? De familie weet het niet. "Mijn ouders hebben ons nooit mishandeld", zegt zijn zus. Vader Bruno denkt dat het misschien komt door de moeilijke positie waarin het gezin eind jaren '90 verkeerde. Ze kwamen net uit Noord-Angola. "Ons leven was heel onzeker. Misschien wilde hij dat ontvluchten?"

Verjaardag vieren

Bruno is blij dat Simon nog leeft, maar tegelijkertijd nog altijd erg verdrietig. "We moeten Simon nog altijd missen. Weet u wat mijn droom is? Dat we Simon zijn verjaardag nog eens kunnen vieren."    

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore