MSC Zoe

Megaschip verloor niet 291 maar minstens 345 containers op Noordzee

06 februari 2019 12:12 Aangepast: 06 februari 2019 13:30
Een berginsvaartuig bergt overboord geslagen containers van het schip MSC Zoe. Beeld © ANP

De rederij van het containerschip MSC Zoe verloor niet 291 containers boven het Duitse Waddeneiland Borkum, maar minimaal 345. Daarover heeft het bedrijf Rijkswaterstaat zojuist geïnformeerd.

De rederij komt nu met deze informatie omdat het schip lange tijd niet kon lossen, waardoor het exacte aantal containers niet geteld kon worden. Pas nu blijkt dat het om meer containers gaat dan eerst werd gedacht.

Na het incident is de MSC Zoe eerst naar de Bremerhaven in Duitsland gevaren om het eerste deel van de lading te lossen. Afgelopen weekend kon pas de rest worden gelost in Polen. 

Gevaarlijke stoffen

De MSC Zoe is een van de grootste containerschepen van de wereld. Begin januari sloegen de containers van boord door slechte weersomstandigheden. Tientallen containers spoelden aan op de Waddeneilanden.

Een aantal van de containers bevat gevaarlijke stoffen. "Wij nemen dit incident heel serieus zowel op het gebied van de schade voor de natuur als de schade aan de lading van klanten", zegt het bedrijf in een verklaring. "Op alle aspecten werkt MSC nauw samen met de lokale autoriteiten."

Miniatuurvoorbeeld
MSC Zoe

Rederij zoekt naar verloren containers op Noordzee: 'Wij nemen dit heel serieus'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore