Ga naar de inhoud
Gefilmd door omstanders

Enorme ravage na plofkraak Amsterdam Nieuw-West

De vernielde pinautomaat. Beeld © Mizzle Media / Michel van Bergen

Bij een plofkraak op een pinautomaat aan het Lambertus Zeilplein in Amsterdam Nieuw-West is zaterdagavond een enorme ravage ontstaan. Onbekend is of de dader(s) geld hebben buitgemaakt. Een omstander heeft de kraak gefilmd.

De politie is op zoek naar twee jonge, in het zwart geklede mannen, die na de knal op een scooter zouden zijn weggereden. Bij de zoekactie zijn ook helikopters ingezet. De omgeving van de pinautomaat is afgezet voor nader onderzoek. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

Luide knal

Het opmerkelijke is dat deze kraak plaatsvond op een tijdstip dat er nog veel mensen op straat waren. Er raakte niemand gewond, maar de explosie veroorzaakte wel veel materiële schade.

Een voorbijganger heeft de plofkraak gefilmd. Op het filmpje is te zien hoe twee daders explosieven laten afgaan en er vervolgens op een scooter vandoor gaan. De daders zijn zelfs zo brutaal dat ze nog even zwaaien naar de omstanders.

Bekijk hier de beelden van de enorme ontploffing:

00:58
Omwonenden zijn zich kapot geschrokken na de plofkraak in Amsterdam Nieuw-West. Op beelden is de enorme ontploffing te zien.

De pinautomaat bevindt zich in een supermarkt. Even na 22.30 uur werden omwonenden opgeschrikt door een luide knal. Er hoefden geen mensen te worden geëvacueerd.

Tien pogingen

In Amsterdam Nieuw-West worden wel vaker plofkraken gepleegd, maar volgens de politie is bij de laatste tien pogingen geen enkele keer geld buitgemaakt.