Overal poep en plas

Politie neemt verwaarloosde puppy's in beslag: 'Ze zaten onder de uitwerpselen'

12 januari 2019 14:21 Aangepast: 12 januari 2019 14:24
De verwaarloosde puppy's Beeld © Facebook politie Rijnmond-Oost

De politie heeft zeven verwaarloosde puppy's uit een woning in Rotterdam-Noord gehaald. De beestjes waren verwaarloosd en waren nat en vies van de uitwerpselen. Ook was er gebrek aan water en eten. De puppy’s hebben snel medische verzorging nodig.

De agenten gingen donderdagmiddag af op een verontrustende melding over verwaarloosde honden in de Rotterdamse Provenierswijk. Omdat de deur niet werd opengedaan, forceerden de agenten de woning.

Penetrante lucht

"Het verder naar binnenlopen werd echter een beetje belemmerd door de penetrante lucht van uitwerpselen", schrijft de politie op Facebook. In de woning werd een volwassen reu aangetroffen met zeven puppy's.

Na overleg met de officier van Justitie werden de puppy's in beslag genomen. "Deze hebben, omdat ze nog klein en kwetsbaar zijn, snel medische verzorging nodig", aldus de politie.

Geheime locatie

De reu bleef wel achter, omdat de zorgen bij hem minder waren. Wel werd er een rapportage opgemaakt, zodat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming de eigenaar bestuursrechtelijk kan dwingen de situatie voor de reu te verbeteren.

Tegen de eigenaar van de beestjes is een proces-verbaal opgemaakt. De puppy's zijn naar een geheime locatie gebracht voor verwaarloosde dieren.

`