'Tranen van blijdschap'

Jayme (13) na drie maanden ontvoering herenigd met familie: 'Tranen van blijdschap'

12 januari 2019 11:30 Aangepast: 12 januari 2019 14:56
Jayme met haar tante en hondje Molly. Beeld © AFP

De 13-jarige Jayme Closs, die na een ontvoering van drie maanden gisteren levend werd teruggevonden, is herenigd met haar familie. Haar tante plaatste gisteren een foto op Facebook waarop de twee poseren met Jayme's hondje.

Eerder die dag postte tante Jennifer Smith, nadat Jayme gevonden was, een bericht waarin ze schreef: "Heerlijke dag! Tranen van blijdschap! Ik hou van je! God is goed!"

'Sterk vermagerd'

De vermissing van Jayme hield de Verenigde Staten maandenlang in zijn greep. Op de avond dat haar ouders werden doodgeschoten in hun huis in het Amerikaanse plaatsje Barron, verdween Jayme spoorloos. De politie sloot haar al snel uit als dader.

Na drie maanden werd Jayme dan eindelijk op straat aangetroffen door een vrouw die haar hond uitliet. Het meisje was ontsnapt uit het huis van haar ontvoerder en klampte de vrouw aan. "Ze was sterk vermagerd", vertelde de vrouw. "Het was alsof ik een geest zag."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Vermiste Jayme (13) vermagerd op straat gevonden door vrouw die hond uitliet

'Zo veel liefde'

In het 3400 inwoners tellende Barron werd het nieuws gisteren gevierd. Op verschillende plekken stonden borden om Jayme te verwelkomen. "Er was vandaag zo veel liefde en overal werd geknuffeld", zei Diane Tremblay van het districtsbestuur tijdens de persconferentie.

Welkomstbord voor Jayme. Welkomstbord voor Jayme.
Overal in Barron staan borden. Overal in Barron staan borden.

"Jayme, tante Jen kan niet wachten om je een grote knuffel te geven en je stevig vast te houden", zei Jayme's tante en peettante vlak voor de hereniging. "We laten je nooit meer gaan."

50.000 dollar

2000 vrijwilligers, twee derde van het inwonertal van Barron, hielpen de politie de afgelopen maanden om het meisje op te sporen. Er werd 50.000 dollar uitgeloofd voor degene met de gouden tip.

Gisteren werd ook Jayme's vermoedelijke ontvoerder opgepakt. De 21-jarige Jake Patterson wordt ervan verdacht eerst Jayme's ouders te hebben vermoord en vervolgens het meisje te hebben ontvoerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

21-jarige verdacht van ontvoering Jayme (13) en moord op haar ouders

Misbruikt

"Hij probeerde zich te verschuilen in de plaats waar hij opgroeide, zo'n uur rijden van het ouderlijk huis van Jayme", zei de politie in een persconferentie. "Hij heeft van alles geprobeerd om zijn identiteit geheim te houden."

Waarom hij de ouders van Jayme zou hebben vermoord en het meisje heeft ontvoerd, is nog niet bekend. Wel vermoedt de politie dat het hem om alleen Jayme te doen was. Het is nog niet bekend of Jayme seksueel is misbruikt en in welke omstandigheden ze de afgelopen maanden heeft geleefd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Haar ouders werden vermoord en zij zelf ontvoerd, nu is Jayme (13) terecht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore