Conducteur geslagen

50 uur werkstraf voor agressieve Groningen-keeper Sergio Padt

11 januari 2019 13:20 Aangepast: 11 januari 2019 13:52
FC Groningen-keeper Sergio Padt Beeld © ANP

FC Groningen-keeper Sergio Padt is door de politierechter in Groningen veroordeeld tot 50 uur werkstraf.

De rechter acht Padt schuldig aan agressief gedrag in een trein. Volgens de rechter is bewezen dat Padt een conducteur heeft geslagen en dat hij beledigende en bedreigende taal heeft gebruikt. Tegen Padt was een werkstraf van 70 uur geëist.

Nacht in cel

Padt werd op 23 september enkele uren na de verloren thuiswedstrijd tegen AZ (1-3) door de politie opgepakt na agressief gedrag in een trein. Dat gebeurde toen conducteurs hem wilden beboeten omdat hij in de trein geen geldig vervoersbewijs bij zich had. Hij moest de nacht in een cel doorbrengen.

De doelman leverde zijn aanvoerdersband in na het incident in de trein. Padt raakte ook zijn plek in de selectie van Oranje kwijt. Hij fungeerde een tijdje als derde keeper van de nationale ploeg.

"Ik ben in de trein gestapt en op een bepaald moment heb ik mij toen onfatsoenlijk gedragen", verklaarde Padt na het incident. "Dit is ongelooflijk dom geweest. Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden. Ik realiseer mij zeer goed dat ik als profvoetballer en aanvoerder van FC Groningen een voorbeeldfunctie heb. Dat vertrouwen heb ik beschaamd. Dit mag mij niet gebeuren en ik zal er ook voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren.''  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`