Ga naar de inhoud
Ziekenhuiszorg

Wachttijden: bekijk hier waar je nog wél binnen 4 weken terecht kunt

Wie door de huisarts wordt doorverwezen naar het ziekenhuis moet binnen 4 weken terechtkunnen. Maar die norm wordt steeds minder vaak gehaald. Bij sommige specialisten loopt de wachttijd op tot ruim over de tien weken. Wil je weten waar je wel binnen 4 weken terecht kunt? Bekijk dan hier de kaart.

Op onderstaande kaart zie je in welke plaatsen je binnen de norm geholpen kunt worden. Ziekenhuizen, zorgverzekeraars en politiek hebben afgesproken dat mensen maximaal 4 weken mogen wachten op een eerste afspraak. Wanneer de wachttijd langer is, kun je je zorgverzekeraar vragen om te bemiddelen, zodat je ergens anders wel binnen de norm terecht kunt. Helaas betekent dit soms wel dat er flink gereisd moet worden.

Waar kun je op tijd terecht?

Selecteer hieronder een specialisme en bekijk op welke plaatsen in jouw regio je terechtkunt. Als een plaats een groen vinkje heeft, dan is er minimaal 1 aanbieder waar je binnen 4 weken terechtkunt. Bij een rood kruis kun je bij geen van de aanbieders waar een wachttijd van bekend is binnen de norm terecht. Bij de oranje vraagtekens is een aanbieder actief, maar is bij Mediquest geen wachttijd bekend.

Toelichting

De kaart is gebaseerd op gegevens van Mediquest dat wachttijden van ziekenhuizen en klinieken verzamelt. De getoonde gegevens gaan over de situatie in december 2018.

Op de kaart zijn alle plaatsen getoond waar een bepaald specialisme wordt aangeboden. Dat kan zijn in een (academisch) ziekenhuis of een buitenpolikliniek, maar er zijn ook zelfstandige klinieken waar je voor medisch specialistische zorg terechtkunt.