2 maanden vermist

Vrouw Noorse multimiljonair gekidnapt, ontvoerders eisen 9 miljoen losgeld

09 januari 2019 16:35 Aangepast: 09 januari 2019 16:38
De 68-jarige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen is de vrouw van een van de rijkste Noren. Beeld © AFP

De vrouw van een van de rijkste inwoners van Noorwegen is eind oktober ontvoerd. Dat heeft de Noorse politie onlangs bekendgemaakt. De politie probeerde de zaak de afgelopen maanden in het geheim op te lossen, maar vraagt nu het publiek om hulp.

De 68-jarige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen wordt al 10 weken vermist. De ontvoerders van de vrouw van multimiljonair Tom Hagen lieten een briefje achter waarin ze 9 miljoen euro in cryptomunten eisen, melden Noorse media. Als Hagen niet betaalt, dreigen de ontvoerders de vrouw te vermoorden.

In leven of niet

De multimiljonair kreeg ook te horen dat hij de politie niet mocht inschakelen. Dat deed hij wel. In het diepste geheim probeerde de politie de zaak afgelopen weken op te lossen, maar zonder resultaat. Door de zaak nu naar buiten te brengen hoopt de politie op meer tips over de verdwijning.

Of de vrouw, die waarschijnlijk bij haar huis vlakbij Oslo is ontvoerd, nog in leven is weet de politie niet. "Maar we hebben ook geen indicatie ontvangen dat ze niet meer leeft", vertelde politieman Tommy Brøske tijdens een persconferentie.

Politieman Tommy Brøske tijdens de persconferentie, woensdag in Lillestrom. Politieman Tommy Brøske tijdens de persconferentie, woensdag in Lillestrom.

174 miljoen euro

Tom Hagen staat op de 172e plek in een lijst van de rijkste Noren. Hij bezit 70 procent van het elektriciteitsbedrijf Elkraft, dat hij in 1992 oprichtte. Zijn vermogen wordt geschat op 174 miljoen euro.

Het huis van het rijke koppel in Fjellhamar, 20 minuten van Oslo. Het huis van het rijke koppel in Fjellhamar, 20 minuten van Oslo.

Weinig criminaliteit

Noorwegen staat bekend als een zeer veilig land. Het land heeft namelijk een van de laagste criminaliteitscijfers ter wereld. Zo'n gebeurtenis is dan ook zeldzaam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore