Oud en nieuw

Drukke jaarwisseling voor hulpdiensten: helft meer alarmeringen dan vorig jaar

01 januari 2019 08:38 Aangepast: 01 januari 2019 13:41
Politie bij het dodelijke ongeval in Enschede. Beeld © ANP

De politie, ambulancemedewerkers en de brandweer hebben een veel drukkere jaarwisseling achter de rug dan vorig jaar. De hulpdiensten werden tussen oudejaarsdag 18.00 uur en nieuwjaarsochtend 02.00 uur zo'n 3150 keer gealarmeerd via het P2000-netwerk.

Dat aantal is bijna de helft meer vergeleken met vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van de website Alarmeringen.nl. Via het P2000-netwerk worden politie, brandweer en ambulance opgeroepen bij incidenten.

Bekijk hier alle meldingen van de brandweer in jouw buurt tijdens oud en nieuw:

Doden door vuurwerk

Er vielen bij de jaarwisseling twee doden door vuurwerk. Een man in Enschede kwam om het leven door een vuurwerkexplosie. Op foto's is te zien dat de straat op de plaats van het ongeval bezaaid ligt met vuurwerkresten.

Miniatuurvoorbeeld
De incidenten op een rij:

Nieuwjaarsnacht: vuurwerkdoden, vonkenregen en veel branden

In Morra, een dorpje ten noorden van Dokkum, is gisteravond waarschijnlijk ook  iemand door vuurwerk om het leven gekomen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. In Losser overleed een persoon door een misdrijf.

Scheveningen

Het grootste incident van de nacht was op het strand van Scheveningen. Daar ging het mis bij het vreugdevuur. Een vonkenregen trok over de stad en zorgde voor branden en schade.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore