Fataal feest

40 jaar cel voor moeder die feestviert, terwijl dochters (1 en 2) sterven in hete auto

18 december 2018 04:46 Aangepast: 18 december 2018 04:50
Amanda Hawkins. Beeld © Kerr County Court.

De Amerikaanse Amanda Hawkins moet 40 jaar de gevangenis in omdat zij in juni 2017 aan het feestvieren was, terwijl ze haar kinderen in een hete auto achterliet. Haar dochters van 1 en 2 jaar oud overleefden het niet.

Volgens de aanklager werd Hawkins de volgende dag rond 12 uur in de middag wakker. Toen zou ze pas weer naar de kinderen zijn gegaan.

32 graden

Hawkins verklaarde eerst nog dat de kinderen in elkaar waren gestort nadat ze aan bloemen hadden geroken, weet The Washington Post. Al snel had de politie in de gaten dat het verhaal anders in elkaar zat. Ze zou de kinderen expres in de auto hebben achtergelaten en was zelf gaan feestvieren met vrienden. Later gaf Hawkins toe dat ze fout had gezeten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Drie jonge kinderen in snikhete auto, politie tikt ruit in

De twee meisjes zaten 15 tot 18 uur in de auto. En dat terwijl het buiten tot wel 32 graden Celsius werd. "Mensen in onze gemeenschap zorgen beter voor hun huisdier dan jij voor je kinderen", beet de rechter haar toe. 

'Geen excuses'

Hawkins zei voor de uitspraak 'iedere straf te zullen accepteren'. "Er zijn geen excuses voor wat ik heb gedaan. Ik hou van ze."

Het gebeurt vaker dat jonge kinderen een lang verblijf in een hete auto niet overleven, maar dit was wel een bijzonder geval, zei sheriff Rusty Hierholzer van Kerr County, Texas. Dat komt vooral omdat het normaal gesproken niet met opzet gebeurt. "Dit is met afstand de meest verschrikkelijke zaak die ik in 37 jaar heb meegemaakt", zei de sheriff.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Man laat zich opsluiten in hete auto: 'Hond zou zeker zijn overleden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore