Russische inmenging

Pittige aanval Trump op onderzoeker Mueller: 'Hij is kwaadaardig en ruïneert levens'

27 november 2018 17:10 Aangepast: 27 november 2018 17:47
Trump tijdens een bijeenkomst in Mississipi. Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een nieuwe aanval gelanceerd op speciaal onderzoeker Robert Mueller. Volgens Trump gedraagt Mueller zich 'kwaadaardig' en 'ruïneert hij levens' om mensen te straffen die weigeren voor hem te liegen.

Oud-FBI-baas Mueller onderzoekt de mogelijke banden tussen het campagneteam van Trump en Rusland in de aanloop naar de presidentverkiezingen van 2016.

Campagnemanager loog

Gisteren bracht Mueller naar buiten dat de voormalige campagnemanager van Trump, Paul Manafort, gelogen zou hebben tegen de onderzoekers in het Russische onderzoek.

Manafort sloot in september een deal met justitie. Hij bekende schuld op een paar punten en beloofde mee te werken met het onderzoek. Waarover Manafort heeft gelogen is niet bekendgemaakt.

Trump-medewerkers bestraft in Rusland-onderzoek:

Eind augustus kwamen Paul Manafort en de vroegere advocaat van Trump Michael Cohen in de problemen.

'Mueller is partijdig'

Zonder de naam van Manafort te gebruiken twitterde Trump vandaag dat de speciaal onderzoeker partijdig is en 'onnoemelijk veel schade aanricht aan het justitieel systeem'. Mueller kijkt volgens Trump maar naar een kant van het verhaal. Trump: "Helden zullen boven komen drijven, en dat zal Mueller niet zijn.''

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Trump neemt met ontslag Sessions nieuwe stap richting stoppen van onderzoek'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`