Lekker Man Tours

'Inclusief kind en hotel': ophef om nepadvertentie kindersekstoerisme

20 november 2018 16:15 Aangepast: 20 november 2018 16:16
Foto van de advertentie in het Algemeen Dagblad. Beeld © RTL Nieuws

Een nepadvertentie van Terre des Hommes heeft voor ophef gezorgd. "Last minute naar Cambodja inclusief tour met kind en hotel met jong animatieteam", lazen lezers van het AD vanochtend.

Met de advertentie wilde Terre des Hommes aandacht vragen voor kindersekstoerisme in onder andere Cambodja. Wie naar de website van zogenaamde  reisaanbieder Lekker Man Tours ging, zag dat de advertentie nep was. 

Boze reacties

In de krant zelf was niet te lezen dat de advertentie van Terre des Hommes was. Niet alle lezers hadden meteen in de gaten dat het om een stunt ging. De krant kreeg telefoontjes en e-mails van lezers die de advertentie niet konden waarderen.

De hoofdredactie plaatste een uitleg op de website. "De advertentie is nep, maar dat er dit soort reizen bestaan is helaas echt. Dat is waarom we plaatsing hebben toegestaan." Ook Terre des Hommes kreeg een aantal boze reacties. "De advertentie heeft behoorlijk wat teweeg gebracht, maar we wilden natuurlijk ook veel aandacht voor dit onderwerp", zegt woordvoerder Jos de Voogd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nederlanders hoog op ranglijst gearresteerde sekstoeristen Cambodja'

Kindersekstoerisme

De advertentie komt een dag na nieuws over kindermisbruik in onder andere Cambodja. Gisteren bleek dat Nederlanders op de derde plaats staan van het aantal gearresteerde kindermisbruikers in de Cambodjaanse provincie Siem Reap. Dat is dezelfde plek als waar de zogenaamde reis heen zou gaan. 

Terre des Hommes is een campagne gestart om aandacht te vragen voor het probleem van kindersekstoerisme. "We hebben nu Cambodja als voorbeeld genomen, maar het gebeurt nog in veel meer landen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore