Betonnen pilaren

Extra beveiliging bij Duitse kerstmarkten

18 november 2018 14:14 Aangepast: 18 november 2018 14:14
Een kerstmarkt in het Duitse Aken vorig jaar. Beeld © ANP

Kerstmarkten in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen worden dit jaar nog beter fysiek beveiligd tegen aanslagen met voertuigen. Dat schrijven Duitse media. De markten trekken elk jaar honderdduizenden bezoekers, waaronder ook veel Nederlanders.

Deze week start onder meer de kerstmarkt in Düsseldorf. Hoewel het risico op aanslagen niet groter is geworden volgens de politie, hebben vrijwel alle kerstmarkten hun fysieke veiligheidsmaatregelen verbeterd.

Waterzakken en betonnen pilaren

In de stad Bochum zijn zandzakken vervangen door 86 waterzakken die vrachtwagens kunnen tegenhouden. Ook heeft de stad speciale barricades aangeschaft die vervormen als er een voertuig tegenaan rijdt, maar openen als er bijvoorbeeld een stadsbus doorheen moet.

In Duisburg, waar de kerstmarkt al begonnen is, blokkeren 25 rood-wit gestreepte betonnen pilaren de straten. Daarnaast zijn er op verschillende locaties vaste paaltjes in aanbouw. 

In Düsseldorf worden meer en meer geüniformeerde en beveiligers in burger ingezet. Ook worden er dit jaar rond de kerstmarkt meer betonnen blokken neergezet.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Eerste beelden van aanslag op kerstmarkt Berlijn

Aanslag in Berlijn

In december 2016 vielen er twaalf doden bij een aanslag met ene truck op de kerstmarkt in Berlijn. 

In de hoofdstad wordt bij de Gedächtniskirche vanaf maandag geëxperimenteerd met tal van veiligheidsmaatregelen. Zo staan er metalen paaltjes, stalen korven met zandzakken en betonnen palen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore