Veel te veel gedronken

Man (19) die twee fietsers doodreed in Goes ging eerder de fout in

31 oktober 2018 14:41 Aangepast: 31 oktober 2018 16:01
Alicé en Miki. Beeld © Eigen foto.

De man (19) die zaterdagnacht de 33-jarige Alicé uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië doodreed, is eerder in aanraking met justitie geweest. Ook toen ging het om een overtreding in het verkeer. Dat zegt het Openbaar Ministerie. Bij het ongeluk in Goes had hij te veel gedronken.

Het OM wil niet zeggen om wat voor incident het vorige keer ging. "Maar het was een overtreding die langs het OM is geweest. Dat zijn dus zwaardere overtredingen."   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Doodrijder fietsers Goes had ruim vier keer te veel gedronken

Kans op herhaling

De man wordt vanmiddag om 15.00 uur voorgeleid. Het OM doet dat omdat volgens hen de kans op herhaling groot is.

De automobilist blies na het ongeluk 385 ug/l waar voor een beginnend bestuurder 88 ug/l de wettelijke limiet is. Het gaat om een man uit het nabijgelegen Kloetinge.

Nieuw leven in Zeeland

Na het ongeluk werd direct een crowdfundingsactie gestart zodat het lichaam van de Macedonische Miki naar zijn geboorteland kan worden gebracht. Het doel van 10.000 euro werd al snel gehaald.

Ze waren pas twee weken samen in Nederland. Alicé en Miki zouden samen hun leven gaan opbouwen in Zeeland. Ze waren zaterdag naar een feestje van vrienden geweest, om te vieren dat ze eindelijk in Nederland waren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Binnen enkele uren 10.000 euro opgehaald voor doodgereden fietser Goes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore