Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Personeelstekort

Concurrentie blij met personeel en patiënten van failliete ziekenhuizen

27 oktober 2018 11:57 Aangepast: 27 oktober 2018 12:03
Patiënten verlaten het inmiddels failliete MC Slotervaart om elders te worden geplaatst. Beeld © ANP

Ziekenhuizen in de buurt van de failliete IJsselmeerziekenhuizen en het MC Slotervaart kunnen niet wachten om het personeel en de patiënten over te nemen. "We zijn ons hier al een aantal weken op aan het voorbereiden."

Dat zegt bestuursvoorzitter Marcel Kuin van het Antonius Ziekenhuis in Sneek in Het Financieele Dagblad. Het faillissement van de ziekenhuizen afgelopen week kwam voor het grote publiek als een verrassing, maar bestuurders van andere ziekenhuizen zagen het al een tijd aankomen.

Gespecialiseerde medewerkers

"We doen al de helft van de zorg in de Noordoostpolder", zegt Kuin. Vanaf maandag wil hij ook de rest doen, net zoals de zorg op Urk. Ook de sluiting van de IJsselmeer-vestiging in Emmeloord komt het Antonius goed uit, omdat twee poliklinieken in een regio er eigenlijk eentje teveel is, schrijft het FD.

Ziekenhuizen in de regio Amsterdam azen vooral op gespecialiseerde medewerkers van het MC Slotervaart. Het UMC (een fusie van het VUmc en AMC) alleen al heeft ruim twintig vacatures voor specialistische verpleegkundigen openstaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

IJsselmeerziekenhuizen nu officieel bankroet: doorstart verwacht

Solliciteren

Het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk nodigt medewerkers van de failliete IJsselmeerziekenhuizen in vacatures expliciet uit om te solliciteren.

"Deze vacature wordt gesteld in verband met de ontstane situatie bij de MC IJsselmeerziekenhuizen", staat te lezen op hun site. "Ondanks dat de situatie op korte en langere termijn nog onduidelijk is, willen wij daar waar mogelijk bijdragen aan de continuïteit van zorg. Wij nodigen medewerkers vanuit de MC IJsselmeerziekenhuizen uit om, middels een sollicitatie, hun belangstelling bij ons kenbaar te maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Verloskundigen 'hevig bezorgd' over faillissementen IJsselmeerziekenhuizen

Faillissement

Afgelopen donderdag werden de IJsselmeerziekenhuizen, met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten failliet verklaard. Ook het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, van dezelfde eigenaren, is failliet. Gisteren sloot het ziekenhuis zijn deuren. Werknemers kwamen op straat te staan en patiënten werden naar andere plekken overgebracht.

De bedden in het Slotervaartziekenhuis zijn nu helemaal leeg:

Alle patiënten zijn overgebracht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore