Ga naar de inhoud
Stalbrand

Twee keer in een week tijd brand in dezelfde stal, koeien omgekomen

De brand eerder deze week in dezelfde stal. Beeld © ANP

Een aantal dieren is omgekomen bij een grote brand in een koeienstal in het Utrechtse Werkhoven. Het is voor de tweede keer deze week dat er in de stal brand uitbrak. In de nacht van woensdag op donderdag was het ook raak, toen konden alle dieren worden gered.

De brand brak afgelopen nacht uit, laat de brandweer weten. De stal bestaat uit twee delen: in het ene deel staan koeien en stieren en aan de andere kant ligt onder meer stro en staan andere werktuigen. De brand begon in het laatste deel.

Blussen kan nog uren duren

De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand oversloeg naar het andere deel. In de tussentijd konden de meeste koeien in veiligheid worden gebracht, maar enkele dieren hebben het niet overleefd. Het vuur is nog niet gedoofd, maar volgens de brandweer breidt de brand zich niet meer uit.

Het blussen kan nog wel uren duren. Een kraan komt ter plaatste om goed bij de brandhaard te kunnen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Een persoon is nagekeken vanwege het inademen van rook. Hij was aanwezig toen de brand uitbrak. Het is niet bekend of hij op de boerderij werkzaam is.

Hooibalen

In de nacht van woensdag op donderdag stonden hooibalen in brand in dezelfde koeienstal. De boer werd, mede dankzij het geloei en het geblaf van zijn hond, op tijd wakker en kon de koeien redden. Met een shovel reed hij de brandende hooibalen naar buiten.

Dit
Lees ook:
Dit jaar al 225.000 dieren omgekomen bij stalbranden