Ga naar de inhoud
Sustainable Trade Week

Steeds meer mensen betalen extra voor duurzame producten

Beeld © ANP

Het aantal consumenten dat meer geld wil neertellen voor duurzame producten is opnieuw gestegen. Uit onderzoek van de bureaus GfK en b-open blijkt dat 36 procent van de Nederlanders bereid is meer te betalen voor duurzaamheid. Het onderzoek werd in juli 2018 uitgevoerd onder ruim 1700 consumenten.

In 2016 gold dat voor 29 procent van de consumenten en in 2017 voor 32 procent. "De grotere bereidheid extra te betalen, illustreert dat mensen positiever zijn over duurzaamheid. Mensen willen consumeren zonder schuldgevoel'', zegt Annemarie Perquin van GfK. Volgens haar speelt ook de toegenomen kwaliteit van duurzame producten een rol. 

China wil kampioen duurzaamheid worden:

01:08
China wil de wereld laten zien dat ze niet meer het smerigste jongetje van de klas zijn.

Mode, eten en auto's

Voorbeelden van populaire duurzame producten zijn onder meer biologisch eten en elektrische auto's. "Ook als het gaat om mode kiezen consumenten steeds vaker voor duurzaamheid', zegt Bart Brüggenwirth van b-open.

Verder wijzen de bureaus erop dat de economische groei mensen meer financiële armslag geeft en dat consumenten daardoor makkelijker voor duurzame producten kiezen.

Daniëlle
Lees ook
Daniëlle had ecorexia: geobsedeerd door duurzaam leven

RTL Z Sustainable Trade Week

Hoe verantwoord is jouw koffie, chocolade en kleding? Krijgen boeren wel voldoende betaald en wordt er rekening gehouden met het milieu? RTL Z besteedt deze hele week aandacht aan duurzame handel, in samenwerking met IDH, The Sustainable Trade Initiative. Donderdag 15 november zenden we live uit vanaf het IDH congres.

Dit is een artikel van