Recordpoging

Missie volbracht: darter gooit 65 uur pijltjes voor het goede doel

08 oktober 2018 16:41 Aangepast: 28 juli 2020 11:30
Beeld © RTL7 Darts

Frank Posthumus heeft een enorme prestatie geleverd: de man uit Assen heeft ruim 65 uur achter elkaar gedart. Het doel om in die tijd twee miljoen punten te gooien, bleek onhaalbaar. Hij gooide uiteindelijk 338.598 punten.

Posthumus stopte zijn actie maandagmiddag om 13.00 uur nadat hij ruim 65 uur had gedart. Als daar de pauzes van worden afgetrokken komt hij met ruim 60 uur iets boven het oude record uit. "Ik ben heel erg trots. Niet alleen op mezelf, maar op iedereen die me heeft gesteund met deze actie", zegt hij tegen RTL7 Darts. Posthumus deed dit om geld in te zamelen voor Stichting Ambulance Wens. 

 

 

'Wat ben ik aan het doen?'

Posthumus kreeg gedurende zijn actie last van een ontstoken enkel. Zijn enkel werd erg dik en lopen ging moeilijk. Het dwong hem zittend verder te gaan met darten. Een steunkous was voor even de uitkomst. "Ik ben zelf de helft van mijn actie al kwijt!", zegt Posthumus, die het ontzettend zwaar had de laatste dag. 'Wat ben ik eigenlijk aan het doen?’ en ‘waarom ben ik pijltjes aan het gooien?’, vroeg hij hallucinerend aan de toeschouwers.

Maar er waren ook veel positieve momenten. Zo kreeg hij extra energie uit onverwachtse hoek. "Een vader en zijn zoontje met een beperking uit Zwolle kwamen binnen. Dat jongetje keek naar mijn shirt en besloot mijn shirt aan hem te geven. Die glimlach was zo hartverwarmend. Het gaf me extra energie."

Officieus record

Het wereldrecord komt overigens niet in het Guinness Book of Worlds Records. Omdat er geen notaris aanwezig was, gaat het hier om een officieus record. 

De actie van Frank is voorbij, maar hij gaat door met geld inzamelen. Ook worden er binnenkort shirts van Ron Meulenkamp, Jeffrey de Zwaan en Gary Anderson geveild om extra geld binnen te halen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore