Tsunami Sulawesi

'Mogelijk duizenden doden na tsunami op Sulawesi'

30 september 2018 06:07 Aangepast: 04 oktober 2018 13:34
De gevolgen van de ramp zijn gigantisch. Beeld © EPA

Het aantal dodelijke slachtoffers van de tsunami op Sulawesi is opgelopen tot boven de 400. Dat aantal zal volgens de autoriteiten snel oplopen, als op vandaag contact wordt gemaakt met afgelegen gebieden.

Vice-president Jusuf Kalla zei dat er mogelijk zelfs duizenden doden te betreuren zijn. Volgens de laatste berichten zijn in de provinciehoofdstad Palu zeker 420 doden gevallen, terwijl nog tientallen mensen vastzitten onder het puin van huizen, hotels en winkelcentra.

Enorme verwoesting op Sulawesi door tsunami: honderden doden

Op beelden uit het gebied zijn veel slachtoffers en weggevaagde huizen te zien.

Toegangswegen beschadigd

Veel van de doden zijn gevallen op de stranden van Palu, waar juist een groot festival plaatsvond. Reddingswerkzaamheden komen moeilijk op gang omdat toegangswegen beschadigd zijn.

Ook de landingsbaan van het vliegveld van Palu is beschadigd, alleen helikopters kunnen er landen. Meer dan 14.000 mensen in de stad zijn dakloos en worden opgevangen in tenten.

Geen contact

Er zijn nog altijd geen berichten uit Donggala, de stad die als een van de eerste door de drie meter hoge vloedgolf moet zijn getroffen. Donggala ligt ook dichterbij het epicentrum van de aardbeving, die een kracht van 7.4 had.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nog geen contact met groot deel Sulawesi: 'Buitengewoon zorgwekkend'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore