Nieuws

Koos Alberts op 71-jarige leeftijd overleden

28 september 2018 16:39 Aangepast: 28 september 2018 20:15
Koos Alberts

Zanger Koos Alberts is overleden. Bij de 71-jarige volkszanger werd afgelopen zomer blaaskanker ontdekt.

"Deze wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen"

De familie van Koos Alberts laat op Facebook weten dat ze vandaag afscheid hebben moeten nemen van de zanger. "Vandaag hebben wij toch nog onverwacht afscheid moeten nemen van onze aller, allerliefste Koos. Onze grote kanjer die de afgelopen vijf weken heeft gevochten om deze wedstrijd te winnen."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse zangers herdenken Koos Alberts

Volgens de familie heeft de zanger de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. "Hoe verdrietig was het voor ons om zijn strijd te zien. Deze wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen."

Koos is in het bijzijn van zijn kinderen, kleinkinderen en familie hij rustig ingeslapen. "Dankbaar voor de grote liefde die we van hem mochten ontvangen en trots op de sportman en artiest die hij in hart en nieren was."

In juli werd bekend dat de volkszanger zijn optredens moest annuleren, nadat er kwaadaardige tumoren in zijn blaas werden gevonden. De zanger moest een zware operatie ondergaan en daarna op de intensive care blijven. Even leek het iets beter te gaan met de gezondheid van Koos. Zijn vrouw Joke liet twee weken geleden nog weten dat de gezondheid van haar man met kleine stapjes vooruitging. 

`