Spoordrama

Bedrijf verdient aan donaties slachtoffers Oss: 'Ik krijg wel korting'

23 september 2018 08:54 Aangepast: 23 september 2018 14:48
Oss-supporters met witte ballonnen, gisteren voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta. Beeld © ANP

De giften voor de nabestaanden van de slachtoffers van het bakfietsdrama in Oss komen niet alleen bij de nabestaanden terecht, maar ook bij de site doneeractie.nl. Daarmee zouden de verdiensten van het bedrijf in normale omstandigheden al boven de 20.000 euro uitkomen. Het bedrijf geeft echter wel korting in dit specifieke geval. "Ze zijn heel loyaal."

De site helpt mensen door middel van crowdfunding geld in te zamelen voor een wens, droom of project en rekent gemiddeld zes procent van de opbrengst aan commissie en 85 cent per donatie aan transactiekosten. Daar doet het bedrijf niet geheimzinnig over, de marge wordt gewoon op de site vermeld.

Nick Nietveld is initiatiefnemer van de doneeractie in Oss. Hij wil met de actie geld inzamelen voor de slachtoffers, nabestaanden, de machinist en andere betrokken bij het ongeval. Tegen RTL Nieuws zegt hij korting te krijgen. "De exacte korting mag ik niet noemen, die kan per actie verschillen. Daarnaast zijn we nog met elkaar in overleg over de uiteindelijke prijsafspraken. Ik kan wel vertellen dat ze heel loyaal zijn."

Geld goed besteed

Het bedrijf gebruikt het geld om het platform te verbeteren en te onderhouden en geeft geen inhoudelijke informatie over de acties op het platform, meldt het Brabants Dagblad. Ook niet over eventuele prijsafspraken.

De bedoeling van Nietveld was om 60.000 euro op te halen. Inmiddels hebben zo'n 13.000 mensen gedoneerd en staat de teller op 200.000 euro.

Tot vrijdag

Maandag wordt samen met de gemeente een stichting opgericht om ervoor te zorgen dat het geld op een goede manier bij de juiste mensen terechtkomt. Mensen kunnen nog tot vrijdag geld overmaken voor de actie met de naam Slachtoffers treinongeval Oss.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inzameling voor slachtoffers Oss nadert de twee ton

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore