Elke seconde telt

Vrouw blokkeert hulpdiensten die onderweg zijn naar kindje in nood

22 september 2018 13:27 Aangepast: 23 september 2018 09:22
Beeld © 112 Nijmegen

Een vrouw in De Bilt is gisteren voor een politieauto gaan staan die onderweg was naar een kindje in nood, omdat ze vond dat de auto te hard reed. Vervolgens blokkeerde ze ook de trauma-arts die met een helikopter was gebracht en wilde instappen.

De politie heeft het voorval uitgebreid op Facebook beschreven. "De trauma-arts was met zijn spullen gaan rennen, want elke seconde telt. De collega's rijden zo snel mogelijk naar hem toe om hem in te laten stappen en wat schetst hun verbazing? Een dame, die hoort dat de collega's met toeters en bellen aan komen rijden en dus weet dat er haast is, blijft pontificaal voor de auto staan."

Mond vol tanden

"De collega's stonden met een mond vol tanden, aangezien de tijd doortikt", gaat het verder in de Facebookpost. "Stel je voor dat je in dezelfde situatie zit. Dat je met spoed een politie of ambulance nodig hebt en er iemand is die de boel dwarsboomt. Dat de levensbedreigende situatie dan nog erger wordt, alleen omdat er iemand is die alleen aan zichzelf denkt."

De politie weet niet hoe het met het kindje is. Gezien de privacywetgeving heeft ook de politie geen toegang tot medische gegevens.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore