Ga naar de inhoud
Rouwverwerking

Vader omgekomen Dascha (16) verlaat politiebureau na drie nachten

Dascha.

De vader van de verongelukte Dascha Graafsma heeft zijn protestactie op het politiebureau van Hilversum beëindigd. René Graafsma was sinds dinsdag op het bureau omdat hij de laatste camerabeelden van zijn dochter mee naar huis wilde nemen. De 16-jarige Dascha kwam in 2015 onder een trein terecht.

Eerder al stelde het Openbaar Ministerie (OM) dat Graafsma de beelden wel mag zien, maar ze niet mag hebben. Daar neemt hij nu genoegen mee. 

'Alleen voor rouwverwerking'

Volgens een woordvoerder van het OM is er gisteravond een afspraak gemaakt dat Graafsma samen met een adviseur het dossier, waarvan de beelden onderdeel uitmaken, mag komen bekijken. "Alleen voor de rouwverwerking. Om de privacy van andere personen in het dossier te beschermen, worden zij daarom geanonimiseerd."

Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading verongelukte onder invloed van alcohol, nadat ze enkele uren vermist was na een avondje stappen met vriendinnen. Het OM constateerde na onderzoek dat het meisje vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd. Haar familie gelooft dat niet.

Vader
Lees meer
Vader omgekomen Dascha (16) slaapt op politiebureau om dossier te krijgen