Politieacties

Nieuwe cao politie nog niet rond, akkoord hangt op 2 punten

14 september 2018 08:11 Aangepast: 14 september 2018 08:12
Beeld © ANP

De politievakbonden, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de korpschef zijn het na een lange nacht vergaderen nog niet eens geworden over een nieuwe cao. Volgens voorzitter van politievakbond ACP Gerrit van de Kamp zijn er nog twee punten waar ze uit moeten komen.

"We moeten kijken of de komende uren nog wat op kunnen opleveren'', zei Van de Kamp tegen Radio 1. "We gaan nu eerst in gesprek met onze kaderleden en besturen om te laten weten hoever we nu staan en misschien komt er dan toch nog een oplossing.''

Eerder met pensioen

De twee punten waar nog geen besluit over is, zijn een mogelijk eerder pensioen en extra mensen bij de recherche. "Daarin zijn wel stappen gezet, maar dat is nog niet voldoende.''

De politie dreigt met een grote actie als er vanavond nog geen akkoord is bereikt. Er wordt tijdens die actie dan alleen bij grote nood uitgerukt. Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil de actie via een kort geding voorkomen. Dat dient vanmiddag om 14.00 uur bij de rechtbank in Den Haag.

Betaald voetbal

Door de politiestaking zouden er mogelijk wedstrijden in het betaald voetbal niet door kunnen gaan. De KNVB liet gisteren weten dat er in ieder geval al negen wedstrijden wél doorgaan dit weekend, of de acties nu wel of niet plaatsvinden.

Die wedstrijden zijn: Ajax-FC Groningen, ADO-PSV, NAC Breda-Fortuna Sittard, FC Utrecht- FC Emmen, PEC Zwolle, Vitesse, sc Heerenveen-Heracles Almelo, Willem II-Excelsior, De Graafschap-VVV Venlo, SC Cambuur-Telstar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Minister stapt naar rechter om cao-acties politie te verbieden

`