Nazomer

Orkaan Helene zorgt voor hoge temperaturen in Nederland

14 september 2018 07:42 Aangepast: 14 september 2018 08:45
Het weer volgende week biedt kansen voor een barbecue. Beeld © ANP

In de Verenigde Staten houdt de oostkust zijn hart vast voor de komst van orkaan Florence. Maar Florence is niet de enige orkaan momenten op de Atlantische Oceaan. Ook Helene is daar aanwezig, en die buigt af richting Europa.

In de nacht van zondag op maandag komt Helene in de buurt van Europa, meldt Nicolien Kroon van Buienradar. Deze gaat vervolgens verder richting Ierland. Helene is dan inmiddels een ex-orkaan, maar dat wil niet zeggen dat de mensen in Ierland en de landen daar omheen er geen last meer van hebben. Er valt veel regen en de mensen hebben last van harde wind.

29 graden

Bij ons kan die depressie juist voor mooi nazomerweer zorgen. Aan de andere kant van de depressie bouwt zich namelijk een hogedrukgebied op, zegt  Kroon. "Boven Europa komt een zuidelijke stroming op gang waarbij warme lucht naar ons land wordt getransporteerd. Zo kan het dus dat een ex-orkaan juist bij ons voor warm nazomerweer kan gaan zorgen."     

Maar hoe warm wordt het dan in Nederland volgende week? Dat varieert, maar boven de 20 graden lijken we wel uit te gaan komen. "Op dit moment worden voor dinsdag temperaturen berekend tussen 23 graden op de Wadden, 26 graden in het midden van het land en mogelijk zelfs 29 graden in Limburg."

Komend weekend halen we die temperaturen nog niet. Dan wordt het een graad of 20 in het binnenland.  

`