Onverwachte baby

Britt (18) en pasgeboren baby mogen toch niet naar Nederland

11 september 2018 09:46 Aangepast: 11 september 2018 11:56
Britt en haar zoontje Yassin. Beeld © Eigen foto

Het noodpaspoort dat Britt (18) in Egypte kreeg voor haar pasgeboren kind, blijkt niet voldoende om moeder en kind naar Nederland terug te laten vliegen. Britt kreeg baby Yassin zonder dat ze wist dat ze zwanger was.

"We vinden deze vertraging heel vervelend voor haar, maar volgens de Egyptische autoriteiten is nog niet aan alle formaliteiten voldaan'', aldus een woordvoerster van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Advocaat

De Rotterdamse vrouw beviel tijdens een vakantie in een hotelkamer in een Egyptische badplaats. Ze wist niet dat ze zwanger was. "We hebben haar geadviseerd een advocaat in de arm te nemen en dat heeft ze gedaan.''

Sylvia met haar kleinzoon. Sylvia met haar kleinzoon.

De Nederlandse ambassade regelde een noodpaspoort voor Yassin, maar Egypte weigert moeder en baby toestemming te geven om het land uit te reizen, vertelt Britts moeder Sylvia tegen RTL Nieuws. Het is namelijk niet bekend wie de vader van de baby is en omdat er geen vader staat vermeld op de geboorteakte, geeft het land niet de benodigde stempel af.

Frusterend

De advocaat heeft de zaak aangekaart bij de politie en de rechter, maar het blijkt dat een hoge functionaris de zaak tegenhoudt. "Er is geen vader, dus mag het niet. Dat is heel frustrerend", zegt Sylvia. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Britt (18) beviel plotseling: waarom niet alle vrouwen weten dat ze zwanger zijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore