Ga naar de inhoud
Tieners mogen blijven

Moeder Howick en Lili opgelucht: 'Ik heb er geen woorden voor'

Beeld © AD.nl

De moeder van Lili en Howick is opgelucht dat haar kinderen in Nederland mogen blijven. "Ik geloof het wel maar moet het nog laten bezinken", zegt ze bij het AD.

De krant was erbij toen moeder Armina contact had met haar kinderen, vlak na de bekendmaking van het nieuws. "Het is heel onverwacht."

'Iedereen zegt het, dus het moet zo zijn'

"Ik ben net thuis, tien minuten. Onderweg naar huis zeiden een paar mensen: jullie mogen blijven hè. Ik wist er niets van en toen dacht ik, oh oké', zegt de 13-jarige Howick in het gesprek tegen zijn moeder. "Toen ik thuis kwam hoorde ik het zeker.'' Zijn moeder vraagt of hij het nieuws wel gelooft. "Iedereen zegt het, dus het moet wel zo zijn.''

Op de beelden is te zien dat moeder Armina emotioneel is. Ze spreekt daarna met dochter Lili. Als ze aan Lili vraagt hoe het met haar gaat klinkt er een onduidelijk antwoord: "Eeh." "Waarom ben je zo verdrietig", vraagt de moeder. "Ben ik niet", antwoordt Lili. Volgens de moeder gelooft Lili het nog niet. "Zij heeft tijd nodig.''

Joël Voordewind heeft vannacht bijna niet kunnen slapen. Hij is opgelucht.

Howick (13) en Lili (12) zouden vanochtend worden uitgezet naar Armenië, net als hun moeder vorig jaar, nadat de rechtbank in Amsterdam gisteren had bepaald dat hun uitzetting door mag gaan.

De twee verlieten gisteravond plotseling hun opvangadres in Wijchen. Ze vertrokken te voet. Het was onduidelijk waar de kinderen waren en of ze waren ondergedoken. Vanmiddag werd bekend dat de twee toch in Nederland mogen blijven. Dat ze toch mogen blijven, komt door 'actuele ontwikkelingen in de zaak', volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Na
Lees ook
Na tien jaar eindelijk duidelijkheid voor Howick en Lili, ze mogen blijven