Politie naar ze op zoek

Howick en Lili vlak voor uitzetting weggelopen

08 september 2018 08:34 Aangepast: 08 september 2018 11:22
Lili en Howick. Beeld © ANP Foto

Tieners Howick en Lili, die vandaag zouden worden uitgezet naar Armenië, zijn vermist. Dat bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid. De politie is naar ze op zoek.

Howick (13) en Lili (12) zouden zijn weggelopen bij het pleeggezin waar ze verbleven. 

Voogdijinstelling Nidos zegt verrast te zijn door de actie van de twee kinderen. "We weten niet waar ze zijn. Het ligt nu in de handen van de politie'', aldus een woordvoerster. Volgens het Nidos was het de bedoeling dat Lili en Howick aan het einde van de ochtend uit Nederland zouden vertrekken.

Afspraken

De rechtbank in Amsterdam bepaalde gisteren dat de uitzetting van Lili en Howick naar Armenië door mag gaan. De advocaat van de tieners had een procedure aangespannen om te voorkomen dat ze zouden worden uitgezet. De rechter heeft dat verzoek afgewezen.

Er zijn, zegt de rechtbank, geen redenen waarom de uitzetting naar Armenië niet kan doorgaan. Daarbij wordt verwezen naar de afspraken die zijn gemaakt over onderdak, scholing en geld.

Tevergeefs

De tieners wonen sinds 2008 in Nederland en zijn nog nooit in Armenië geweest. Hun moeder Armina is vorig jaar zomer al uitgezet naar het land. Tien jaar lang heeft ze tevergeefs geprocedeerd om hier te blijven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore