Ga naar de inhoud
Zaak-Nicky Verstappen

Jos B. in Eindhoven voor politieverhoor: blijft in beperkingen

De aankomst van Jos B. in Eindhoven. Beeld © RTL Nieuws

Jos B. is vanmorgen aangekomen bij het politiebureau in Eindhoven. Daar zal de hoofdverdachte in de zaak Nicky Verstappen worden verhoord door de rechter-commissaris. B. blijft in beperkingen, laat zijn advocaat vanochtend weten.

De rechter-commissaris moet bepalen of het bewijs tegen B. hard genoeg is om hem langer vast te houden. B. wordt bijgestaan door advocaat Gerald Roethof.

Advocaat Jos B.: 'Zo snel mogelijk beperking opheffen'

Advocaat Gerald Roethof zei eerder vanmorgen dat er zo snel mogelijk een einde moest komen aan de beperking van B. Ook wil hij dat de voorlopige hechtenis geschorst wordt.
'De
Jos B.
'De rechercheurs die Jos B. moeten ondervragen, zullen gespannen zijn'

Geen contact met de buitenwerld

Jos B. blijft in beperkingen en mag dus geen contact hebben met de buitenwereld. De advocaat van Jos B. wil in de openbaarheid graag meer kunnen zeggen over de zaak rond de verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

''Ik ga daar met name de beperkingen aan de orde stellen omdat ik het bizar vind in een zaak die zo oud is, waarin al zoveel op straat ligt en waarbij de familie van alles over de zaak mag en kan zeggen en ik dat niet kan doen'', aldus Gerald Roethof eerder op de dag. Dat verzoek werd niet toegewezen. 

'Opvallend is het wel'

''Apart aan deze zaak is dat zonder dat er een verhoor van meneer is geweest de rechter-commissaris heeft besloten om hem vast te houden. Dat mag wettelijk gezien, maar opvallend is het wel. Daarna zal de politie hem horen'', aldus de advocaat.

'Grote druk'

Volgens Roethof legt de media-aandacht op iedereen extra druk. "Ik denk dat met name de druk op het onderzoeksteam extra groot zal zijn. Er is een grote druk om eindelijk resultaat te leveren.''

B. kwam gisteravond terug uit Spanje waar hij was opgepakt. 

Eerste beelden: Jos B. komt aan op Schiphol

Jos B. werd met een speciaal vliegtuig opgehaald in Spanje.