Nieuws

Tijdens het WK inzoomen op mooie vrouwen? Dat mag dus niet meer

12 juli 2018 14:46 Aangepast: 12 juli 2018 21:53
Een Russische voetbalfan bij het WK in Rusland. Beeld © Getty Images

Niet racisme of homofobie, maar seksisme is het grootste probleem tijdens dit WK voetbal. Daarom heeft FIFA alle televisiezenders opgedragen om tijdens wedstrijden niet langer in te zoomen op 'hot women', zoals de hoofd diversiteit Federico Addiechi ze noemt.

Dat meldt de BBC. Het is volgens Addiechi de taak van de internationale voetbalorganisatie om seksisme te helpen voorkomen. 

Uit onderzoek van anti-discriminatiegroep Fare Network blijkt dat seksisme het grootste probleem is dit WK. De organisatie heeft wedstrijden bekeken en meer dan 30 seksismezaken gedocumenteerd.

Evolutie

Volgens Addiechi is de maatregel 'normale evolutie'. Er wordt nog niet gehandhaafd, maar Addiechi zegt wel dat FIFA actie zal ondernemen tegen dingen die verkeerd zijn.

Tijdens het WK zijn ook meerdere vrouwelijke verslaggevers vastgepakt of gekust terwijl ze live in een uitzending waren. Ook zijn Russische vrouwen op straat lastiggevallen door mannelijke voetbalsupporters.

FIFA werkt samen met de organisatie van het toernooi en de Russische politie om voetbalsupporters die fout bezig zijn te identificeren. Van sommige fans is hun fan-id al afgepakt. Deze is nodig om toegang te krijgen tot de WK-stadions. Ook zijn er fans het land uitgezet.

Deze vrouwelijke verslaggever wordt lastiggevallen:

Meer op rtlnieuws.nl:
'Meer seksisme dan racisme bij WK'

`