Nieuws

Schokkende ontknoping Gordon gaat trouwen: Gordon trouwt niet

14 december 2017 22:33 Aangepast: 24 juli 2018 10:02
Beeld © ANP

In de bloedstollende finale van het programma wist Gordon zijn publiek toch nog te verrassen. Hij heeft aan het einde van zijn zoektocht naar een ideale echtgenoot besloten nog niemand ten huwelijk te vragen.

Zowel de bedeesde horeca-ondernemer Rogier als de goedlachse Italiaanse steward Manuel kreeg niet het gehoopte huwelijksaanzoek. De achtste en laatste aflevering van Gordon gaat trouwen…maar met wie? speelde zich af in Zuid-Afrika. Gordon had twee potentiële huwelijkspartners naar Kaapstad meegenomen en stelde zijn keuze uit tot het allerlaatste moment.

Hoofd en hart

Een dag voor de grote dag had hij nog een date met beide mannen. Gordon nam beiden mee op safari. Het zou een keuze worden tussen de stabiele Hollandse Rogier, die vader is van een dochtertje, en de aantrekkelijke Romeinse psycholoog, banketbakker die van beroep steward is. Maar voor geen van beiden ging Gordon uiteindelijk door de knieën.

"Ik heb een keuze gemaakt in mijn hoofd en in mijn hart en die keuze is vandaag bevestigd", zei Gordon tijdens de safari. Aan al zijn gasten op het huwelijk, dat niet doorging, legde hij uit waarom hij alleen bij het altaar stond, zonder bruidegom aan zijn zijde: "Het is misschien wel de moeilijkste keuze uit mijn leven, maar de meest wijze en verstandige. Als ik niet 100 procent kan geven aan iemand die wel 100 procent aan mij zou geven, dat zou ik nooit met mezelf kunnen verenigen."

Sensationeel

Manuel en Rogier hoopten tot het laatste moment ten huwelijk te worden gevraagd, maar reageerden sportief. "Zo is het leven", antwoordde Manuel aan Gordon. "Het gaat erom dat jij gelukkig bent. En ik heb liever een goede vriend dan een echtgenoot voor een jaar", zei de Italiaan.

Aan Rogier legde Gordon uit dat hij de vlinders in zijn buik miste. "Als ik je nu zou vragen, vraag ik iets dat niet overeenkomt met mij als mens, als persoon", verklaarde Gordon. Leidenaar Rogier knikte begrijpend, maar reageerde achteraf ook teleurgesteld. Rogier: "Het is alles of niets. Ik ben heel blij dat Gordon zo eerlijk tegen zichzelf is geweest en ook tegen mij."

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade sprak Gordon na afloop van de finale. Gordon geeft toe dat hij op zoek was naar echte liefde en dat hij dit niet heeft gevoeld. "Daar ben ik heel verdrietig over geweest. Maar ik moest een keuze maken uit mijn hart." Wel vindt hij het een mooi, sensationeel einde van de show. Het vertrouwen in de liefde is hij gelukkig niet verloren. "Ik vertrouw er nog steeds op."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`