Gezin

Vriendin van 3FM-dj lastiggevallen: 'Ze kwam 's nachts huilend thuis'

06 december 2017 20:31 Aangepast: 24 juli 2018 10:02
Herman Hofman Beeld © 3FM

De vriendin van radiodj Herman Hofman werd afgelopen weekend tot drie keer toe lastiggevallen tijdens het uitgaan in Rotterdam. De 3FM-dj is woedend. "De hele #MeToo-discussie loopt inmiddels op z'n eind, maar er zijn nog steeds mannen op deze wereld met een gaatje in hun kop."

Hofman was zelf iets eerder weggegaan. "Ik was echt kapot. Een paar uur later kwam m'n vriendin huilend thuis." Eerst was ze in een uitgaansgelegenheid in haar kont geknepen, daarna ging een jongen vol met zijn hand onder haar jurk. Ten slotte werd ze in haar auto klemgereden en tegengehouden door een groepje jongens. "Ze mocht er alleen langs als ze hen een kusje gaf", vertelde Hofman op zender. Hij deelde het radiofragment vanavond via zijn Twitterpagina.

Hofman vertelde ervan te balen dat hij zijn 'meissie' niet heeft kunnen beschermen. Hij is kwaad op mannen die zich misdragen ten aanzien van vrouwen. "Zolang zij het risico lopen dat ze worden lastiggevallen, hebben we nog een gesprek te voeren."

Losse handjes

Overigens denkt de dj niet dat zijn bijdrage op de radio iets verandert aan het gedrag van mannen met losse handjes. "Maar laten we met de rest van onze samenleving afspreken dat we onze kinderen anders opvoeden. Dus geef hen het goede voorbeeld en leer je kinderen dat seksuele intimidatie niet normaal is."

Meer op rtlnieuws.nl:
Vrouwen die stilte doorbraken over seksuele intimidatie verkozen tot Person of the Year

RTL Nieuws
`