Nederland

CDA: wolven horen hier niet

24 maart 2010 10:04 Aangepast: 24 maart 2010 11:51

Op de website van het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit staat een link naar de website Wolven in Nederland. Het CDA vindt dat maar niks.

NIMBY

De partij wil dat landbouwminister Verburg de link zo snel mogelijk verwijdert. De website Wolven in Nederland wil Nederland voorbereiden op de terugkeer van de wolf in ons land. Maar volgens CDA'er Henk Jan Ormel horen deze beesten in Nederland niet thuis, en dus moet er op de LNV-site niet naar deze site worden verwezen.

Lammetjes en veulens

"Acht u het dichtbevolkte Nederland met vele recreanten in de natuur en vele lammetjes, veulens en kalveren in het voorjaar in de wei niet een waar Luilekkerland, waar de wolf zich met genoegen blijvend zal vestigen en voortplanten?", vraagt de CDA'er aan de minister. Hij vraagt zich ook af of de wolf het risico op de verspreiding van hondsdolheid kan vergroten.

'Rentree wolf zeker'

Volgens Wolven in Nederland, waar de Zoogdiervereniging, de stichting Ark en Freenature, bij betrokken zijn, staat het vast dat de wolf zijn rentree in Nederland zal maken. Begin deze maand waren er al berichten dat voor de eerste keer sinds ruim een eeuw in de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen een wolf was opgedoken. Het wilde dier was gesignaleerd in de regio Paderborn, ruim 100 kilometer van de Nederlandse grens.

Wolven doden lerares in AlaskaDuizenden Zweden jagen op 27 wolvenWolven jagen mag weer in VS'100 wolven in Oostvaardersplassen'
RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore