Nederland

'Minder lesuren, eerder van school'

01 april 2010 15:03 Aangepast: 01 april 2010 19:11

Het onderwijs kan ruim vier miljard besparen, onder andere door in het voortgezet onderwijs minder uren les te geven en de totale schooltijd met een jaar in te korten.

Dat vindt eem ambtelijke werkgroep die voorstellen moest doen voor forse bezuinigingen de komende jaren. Een ander plan is om minder studieprofielen en mbo-opleidingen aan te bieden.

Ook kunnen de klassen best wat groter, vindt de werkgroep, en kleinere scholen kunnen worden samengevoegd. De VO-raad denkt dat de voorstellen ten koste gaan van de zwakkere leerlingen.

Het hoger onderwijs krijgt krijgt ook een flinke bezuiniging voor de kiezen. Om een bezuiniging van 1,2 miljard euro te halen stelt de werkgroep voor om de basisbeurs om te zetten in een leenstelsel, de OV-jaarkaart te versoberen en te snijden in de financiering van hogescholen en universiteiten.

Lees het voorstel van de ambtelijke werkgroep over het onderwijs.


Waar zou jij op bezuinigen? Doe de bezuinigingswijzer!


DOE DE BEZUINIGINGSWIJZER!

Ambtenaren pakken het h-woord aanEigen risico met honderden euro's omhoogNog maar één jaar uitkering voor werklozen'Dienstplicht opnieuw invoeren''Minder lesuren, eerder van school'
RTLNieuws.nl
`